Romanian Business Leaders are, începând cu luna aprilie 2023, un nou Consiliu Director format din 13 antreprenori și executivi români. Din componența acestuia fac parte Marius Ștefan (CEO, Autonom Group), Laura Florea (Managing Partner, Point PA & PR), Sergiu Neguț (Co-fondator, FintechOS), Dragoș Petrescu (Președinte, City Grill Restaurants), Angela Roșca (Managing Partner, Taxhouse), Mihai Marcu (CEO, Medlife), Măriuca Talpeș (CEO, Bitdefender & Intuitext), Iulian Cîrciumaru (Managing Partner, V7 Capital), Florin Furdui (Country Manager, Portland Trust), Dan Pitic (Owner, Perpetuum), Simona Pirtea (Managing Partner, Enache, Pirtea & Asociații), Ciprian Borșan (Founder, Harpoon Marketing) și Dan Isai (CEO, SaladBox).

Felix Pătrășcanu (Owner, FAN Courier Express) și Dragoș Neacșu (CEO, GS1 România) își încheie mandatul luna aceasta, însă vor rămâne alături de RBL, în calitate de membri ai Consiliului Consultativ.

Consiliul Director va fi condus de Marius Ștefan, noul președinte al RBL, și de doi vicepreședinți, Laura Florea și Sergiu Neguț.

Pe parcursul următorilor doi ani, membrii noului Consiliu Director al Romanian Business Leaders și-au propus să continue îndeplinirea obiectivelor din mandatul 2021-2023, și anume:

  • creșterea durabilă a proiectelor RBL de educație și antreprenoriat,
  • consolidarea pilonului de bună guvernare prin implicarea mai mare a comunității în discuțiile cu Guvernul și Parlamentul pe marginea politicilor publice,
  • dezvoltarea comunității de membri și creșterea gradului de implicare a membrilor acesteia în inițiativele și proiectele organizației,
  • extinderea activității RBL în alte orașe din țară și în străinătate.

„În ultimii doi ani am avut bucuria de a lucra îndeaproape cu membri echipei și comunității Romanian Business Leaders pentru a contribui împreună la o Românie în care generațiile viitoare să își dorească și să fie mândre să trăiască. Cei 3 piloni ai RBL – antreprenoriatul, educația și bună guvernarea – stau la baza atingerii acestui deziderat și sunt recunoscător pentru numărul mare de antreprenori, intraprenori și lideri din businessul românesc care s-au alăturat comunității RBL în mandatul meu, care au aceeași credință și acționează în spiritul ei. Sunt încântat să predau mai departe ștafeta către Marius  Ștefan, în care am toată încrederea că va continua să inspire și să sprijine antreprenorii și liderii de business din România prin intermediul proiectelor, activităților și inițiativelor RBL. În final, vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și mi-au fost sursă de inspirație în tot acest timp. Rămân în continuare în consiliul director al organizației și voi continua să mă implic activ în comunitatea RBL îndeosebi în proiectele pe care le desfășurăm”, a spus Dragoș Petrescu, fost președinte al RBL.

Marius Ștefan este CEO și fondator al Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate și finanțare. Autonom este totodată cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, formată din 46 de agenții prezente în 30 de orașe și deține o flotă de peste 14.000 de mașini. Marius Ștefan a absolvit programul MBA al Robert H. Smith School of Business al Universității din Maryland. Crede cu tărie în dezvoltarea continuă și participă cu regularitate la programe de pregătire executivă la universități precum Harvard Business School, London Business School, Stanford, INSEAD și IMD. În prezent, Marius este membru  al boardului Endeavor România și membru în boardul Teach for România. El a fost ales membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom și este consultant în boardul unor companii precum Secom, Clinicile Dr. Leahu și multe altele.

„Ultimii ani au reprezentat o provocare pentru comunitatea de business din România. RBL este locul unde poți găsi soluții și unde te poți implica în viața comunității fie că este vorba de Antreprenoriat, Educație sau Bună Guvernare. Mă bucur să pot continua povestea RBL și sunt convins că împreună putem să construim România pe care ne-o dorim pentru următoarele generații.”, a declarat Marius Ștefan.

Laura Florea este Managing Partner al Point PA&PR, companie de top în domeniul comunicării strategice. Înființată acum 15 ani, compania a derulat peste 300 de proiecte de comunicare pentru 80 de clienți din 20 de industrii. Laura Florea a contribuit fundamental la dezvoltarea și autoreglementarea industriei de public affairs din România și din Europa. Este membru fondator și timp de 12 ani a fost președinte al Asociației Registrul Român de Lobby și ocupă poziția de vicepreședinte al asociației europene Public Affairs Community of Europe. Timp de 12 ani a fost profesor asociat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București și a contribuit la elaborarea a două cărți prestigioase europene privind activitatea de lobby. A absolvit Facultatea de Litere a Universității București, precum și Facultatea de Drept a Universității Româno Americane.

„E nevoie să creștem reprezentarea antreprenorilor și intraprenorilor români în fața autorităților publice. Ne propunem să ne dezvoltăm capacitatea organizațională în această privință și să intensificăm dialogul cu Guvernul și legislativul pentru un mediu legislativ care să sprijine creșterea economiei”, a completat Laura Florea.

Sergiu Neguț este cofondator al FintechOS, start-up românesc care dezvoltă soluții digitale pentru industria financiară, pentru care a ridicat finanțare de peste 100 mil EUR. Sergiu Neguț este partener Cleverage VC, recunoscut angel investor și board advisor în mai multe companii (FruFru, Softelligence, 2performant, etc). Anterior, Sergiu a condus operațional Regina Maria și a extins în CEE operațiunile Amgen. A absolvit MBA la INSEAD și predă cursuri de strategie, creștere antreprenorială și fintech la Bucharest International School of Management și alte școli de afaceri.

„Ce ne leagă pe toți la RBL este bucuria de a construi un ecosistem mai performant, bazat pe încredere, care să ne ajute pe toți. Sper, alături de Marius și Laura, să ducem munca asta mai departe și să facem o Românie un pic mai bună”, a precizat Sergiu Neguț.