Orange România anunţă schimbări în echipa de top management pentru poziţiile de Chief Technology Officer şi IT Director.

Marius Maican, cu peste 25 de ani vechime în Orange şi deja parte din echipa de top management, este, de la 1 iulie 2022, noul Chief Technology Officer. El preia atribuţiile lui Emmanuel Chautard, desemnat director adjunct responsabil de transformare şi operaţiuni în cadrul Orange Innovation Networks, ale cărui realizări în România, precum prima lansare 5G din cadrul Grupului Orange, dar şi dezvoltarea reţelei proprii FTTH, au consolidat Orange România ca lider tehnologic la nivelul Grupului Orange.

Marius Maican şi-a început cariera la Orange (fostul MobilRom) în 1997 ca Radio Design Engineer, la finalul aceluiaşi an ajungând să conducă echipa de inginerie radio. Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Marius a fost printre primii ingineri care au contribuit la punerea în serviciu a fazelor incipiente de acoperire, perioadă în care Orange a ajuns operatorul numărul 1 în România din punct de vedere al acoperirii şi calităţii reţelei. Ulterior, Marius şi-a extins continuu aria de expertiză, având un aport major în introducerea de noi funcţionalităţi şi în dezvoltarea capacităţilor reţelei, în contextul unei creşteri accelerate a numărului de clienţi. Un moment important din cariera sa a avut loc în 2011, când a fost numit Operations & Maintenance Director, iar din acest rol a transformat modelul operaţional atât în zona reţelei, cât şi în IT, a creat Security Operation Center-ul Orange şi, împreună cu echipa sa, a asigurat constant o calitate ridicată a serviciilor, poziţionând Orange ca reţeaua #1 în Romania.

Din noul rol, Marius va coordona departamentul Technology al Orange România, având ca obiectiv menţinerea poziţiei de lider de piaţă a companiei din perspectiva calităţii şi extinderii reţelei, dar şi a implementării pe piaţa locală a celor mai noi tehnologii.

Zona de tehnologie a fost întărită prin numirea lui Alexandru Ilie, care s-a alăturat echipei de conducere a Orange în calitate de IT Director. Acesta a preluat responsabilităţile de la Bogdan Rotunjanu, care, după o carieră remarcabilă în cadrul Orange România, derulată pe parcursul a două decenii în care a definit şi dezvoltat strategia de IT a companiei, îşi continuă parcursul profesional în interiorul grupului, la Orange Spania.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde a urmat cursurile Facultăţii de Cibernetică şi de unde, ulterior, a obţinut o diplomă de Master în Baze de date, Alexandru Ilie are o experienţă profesională vastă, acumulată în industriile telecom şi IT în companii multinaţionale puternice. Din rolurile variate de leadership pe care le-a deţinut până acum în zona de Digital & IT, cele mai recente fiind cele de Head of Digital IT Systems şi Delivery Director în cadrul unor prestigioase companii internaţionale din domeniul IT&C, Alexandru se poate mândri cu un portofoliu impresionant de proiecte livrate cu succes la nivel local sau pentru ţări din zona EMEA.