Marius Istrate este noul președinte al rețelei de investitori tip angel TechAngels, iar mandatul de doi ani pe care l-a primit va fi fi orientat pe creșterea calității.

“Planul pe care l-am propus colegilor din TechAngels are în vedere creșterea profilului nostru ca asociație, astfel încât să rămânem prima opțiune pentru sprijin atunci când startup-urile caută finanțare”, a declarat Istrate.

Marius Istrate are peste 18 ani de experiență în industria de IT, domeniu în care, de-a lungul timpului, a condus și dezvoltat echipe, cu un focus pe recrutarea de talente, internaționalizare și dezvoltarea echipelor de leadership.

Din această poziție s-a familiarizat cu mediul start-up din România, Franța, Germania și Marea Britanie. În perioada 2017-2020, a fost Chief People Officer la UiPath, unde a ajutat la creșterea echipei de la 100 la 3.000 de oameni la nivel global. De trei ani a abordat rolul de investitor tip angel și are în portofoliu startup-uri cum sunt Flowx.ai, SmartDreamers, BunnyShell, YouniChoice, OxidOS, Parol, CarsUp pe care le consiliază. Portofoliul personal de investiții include și investiții sindicalizate și participări la fonduri.

Planul său prevede creșterea procentului de startup-uri din protofoliul TechAngels care să ajungă la runde de serie A și conturarea unor politici de stimulare a investițiilor de tip angel.

Noul Consiliul de Conducere al TechAngels va fi format din Mălin Ștefănescu, Mihai Guran, Matei Dumitrescu, Cosmin Curticăpean, Anca Petcu, Sebastian Cochinescu, Sabin Gîlceavă, Ciprian Harabagiu, Dimitris Matsakis și Ștefan Morcov, noi membri desemnați.

TechAngels are 132 membri și un portofoliu de 240 de startup-uri. Investițiile grupului în ecosistemul local de startup-uri au fost de aproximativ 40 de milioane de euro în ultimii 10 ani.