Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva l-a desemnat pe Marius Dan Sîiulescu pentru un mandat provizoriu de patru luni la conducerea instituţiei.
Potrivit unui comunicat de presă al Romsilva, desemnarea noului director general a avut loc după ce mandatul de director general exercitat de către Daniel Nicolăescu a expirat.
Marius Dan Sîiulescu, în vârstă de 47 de ani, a absolvit, în anul 2000, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov, precum şi cursurile Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti, în anul 2008.
Acesta şi-a început cariera în silvicultură ca şef de district la Ocolul Silvic Bălceşti, ocupând ulterior funcţii de execuţie la Ocolul Silvic Romani, cu responsabilităţi privind regenerarea pădurilor, investiţii, securitate şi sănătatea în muncă, dar şi de conducere, la Ocolul Silvic Băbeni. De asemenea, Sîiulescu şi-a desfăşurat activitatea în cadrul aparatului Direcţiei Silvice Vâlcea, iar din luna aprilie a anului 2023 a preluat funcţia de director al Direcţiei Silvice Vâlcea. AGERPRES