România are un Program Operaţional de Sănătate aprobat pentru ceea ce înseamnă serviciu public de sănătate, cu o valoare de 3,7 miliarde euro, la care se adaugă împrumutul de 2 miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiţii, a afirmat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.
„Este pentru prima dată când avem un Program Operaţional de Sănătate aprobat pentru ceea ce înseamnă serviciu public de sănătate, cu o valoare de 3,7 miliarde euro, la care mai adăugăm împrumutul de 2 miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiţii, ceea ce înseamnă că România va avea un buget foarte generos la dispoziţie pentru a putea reabilita şi moderniza infrastructura spitalicească, a achiziţiona echipamente moderne, a investi bani pentru calificarea medicilor, a investi bani pentru prevenţia medicală”, a susţinut Boloş, la Gala Innotech Start-Up, care a reunit start-up-uri finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman.
El a subliniat că peste 800.000 de beneficiari „sunt luaţi în calcul pentru a beneficia de serviciile de prevenţie medicală”.
„Mă bucur foarte mult că suntem la acest ceas istoric, aş putea să spun, când România poate să aloce bani pentru un serviciu atât de important pentru sănătatea românilor şi pentru vieţile lor. Urmează să lansăm oficial programul. Decizia Comisiei Europene a fost aprobată şi vom detalia în perioada următoare rezultatele pe care le aşteptăm din implementarea acestui program operaţional”, a adăugat ministrul. AGERPRES