Manual de mentorat: un ghid pas cu pas  pentru a fi un mentor mai bun / The Mentoring Manual: Your Step by Step Guide to Being a Better Mentor de Julie Starr este o carte care se adresează tuturor celor care își doresc să devină mentori, dar și celor care nu au îndrăznit niciodată să aspire la un astfel de statut neștiind dacă au calitățile necesare. Volumul de față îți dezvăluie în acest sens: calitățile de care ai nevoie pentru a deveni mentor, metodele esențiale ale coachingului și cum să le aplici scenariilor obișnuite de coaching.

Cartea de față susține trei idei principale:

• Unele lucruri pot fi predate, pe când altele trebuie învățate

• Niciuna dintre marile călătorii nu a fost planificată în detaliu;

• Merită să muncești pentru orice merită să ai.

Julie Starr este executive coach, mentor, scriitoare și speaker. Ea colaborează cu organizații și persoane pe care le ajută să își clarifice scopul și să înlăture obstacolele din calea progresului. Susținută de intenția de a scoate la iveală potențialul maxim al oamenilor, abordarea ei este în același timp provocatoare și plină de compasiune. Cărțile sale pe această temă au devenit bestselleruri. Este vorba mai exact despre volumele The Coaching Manual și Brilliant Coaching. Julie Starr este totodată o susținătoare devotată a mentoratului, în legătură cu care crede că: „Să mentorezi nu înseamnă să schimbi pe cineva sau să determini pe cineva să facă diferit un lucru sau altul, ci înseamnă să faci o persoană să devină conștientă de ceea este cu adevărat.”

Cartea este structurată în 7 capitole după cum urmează: primele patru capitole explică ce este mentoratul și identifică principiile care stau la baza acestui status rol. Capitolul 5 îți pune la dispoziție un proces practic care să te susțină și să te îndrume în rolul tău de mentor. Capitolul 6 îți oferă câteva exemple ale capcanelor de care să te ferești ca mentor, iar capitolul 7 reprezintă o prezentare generală a mesajelor cheie cuprinse în capitolele precedente.