Peste 65% dintre angajații români consideră că biroul lor este doar parțial sigur pentru sănătate, iar 17,1% spun că este prea puțin sau chiar deloc sigur în contextul pandemiei, arată un sondaj inițiat de Genesis Property în rândul a 1.208 de angajați din toată țara în luna iunie. Numai 17,5% cred că sediul companiei pentru care lucrează este foarte sigur pentru sănătate. În acest context, angajații vor mai multe măsuri sanitare astfel încât clădirea unde lucrează să devină „sănătoasă” în perspectiva revenirii ample la birou.

Lucrul într-un mediu neadecvat pentru sănătate nu numai că prezintă riscuri din perspectiva răspândirii virusurilor și bacteriilor, dar influențează și modul în care angajații își desfășoară activitatea, precum și percepția despre biroul lor. De la debutul pandemiei, angajații care au lucrat într-un birou „nesănătos” spun că s-au confruntat uneori cu o reducere a capacității de concentrare (65,7%), au avut randament mai scăzut (61,8%) și au resimțit inclusiv simptome precum dureri de cap (57,9%) sau somnolență (45,8%).

Pentru aproape trei sferturi dintre respondenții la sondajul Genesis Property, o clădire sănătoasă protejează sănătatea oamenilor prin măsuri sanitare complexe, iar peste două treimi consideră că sănătatea unei clădiri ține în primul rând de sistemele de filtrare a aerului și apei.

Citiți analiza integrală pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro