Lucrări semnate de Aman, Basarab, Creţulescu şi Mattis Teutsch, adjudecate la licitaţia Artmark de la finele lunii mai

artmark_licitatieSesiunea de licitaţii organizată de Artmark, în perioada 26-28 mai, a avut o serie de rezultate impresionante, anunţă organizatorii.

Toate lucrările licitaţiei “2 Maeştri ai Valorilor Româneşti: Ludovic Basarab şi Honoriu Creţulescu” au fost adjudecate, aceasta fiind prima sesiune cu o adjudecare de 100%. Mai mult decât atât, totalul adjudecărilor a dublat totalul estimat al licitaţiei – aproape 35.000 de euro – operele celor doi maeştri creând o adevărată competiţie între licitatorii virtuali şi fizici, se arată într-un comunicat al Artmark.

Un rezultat impresionant a fost şi adjudecarea completă a colecţiei de gravuri Theodor Aman, la aproape 30.000 de euro. Totalul celor două seri de licitaţii depăşeşte suma de 400.000 de euro, precizează sursa citată.

Cu o rată de adjudecare de peste 87% şi cu un total de aproape 104.000 euro, licitaţia celor trei avangardişti de marţi seară a adus de asemenea rezultate bune în piaţa românească de artă. Operele lui Hans Mattis Teutsch au fost achiziţionate în totalitate, cele mai bune valori fiind obţinute de “Florile sufleteşti” (18.000 euro) şi “Nuduri în interior” (15.000 euro). Şi opera “Câmp cu instrumente muzicale” de Alexandru Ţipoia a fost adjudecată pentru 7.000 euro.

Licitaţia “Alexandru Ciucurencu şi Discipolii” a obţinut un total de aproape 75.000 de euro, din care operele semnate de Ciucurencu au totalizat aproape 50.000 de euro. Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă şi cea de Sculptură şi Mobilier de Grădină au avut o rată de adjudecare de aproximativ 75%.

Următorul eveniment Artmark va fi expoziţia Licitaţiei de Vară, care îi are în centru pe Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Samuel Mutzner, Iosif Iser, Gheorghe Petraşcu, Ion Ţuculescu. Expoziţia va putea fi vizitată începând de miercuri, iar licitaţia va avea loc pe 17 iunie, ora 19,30, la Athenee Palace Hilton Bucuresti. AGERPRES