Lucian Anghel este noul președinte al BCR Banca Pentru Locuințe

anghel_lucianLucian Anghel, președintele Directoratului și director general al BCR Pensii, este noul președinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL), în urma autorizării sale de către BNR, se arată într-un comunicat al băncii.

Doctor în economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la Academia de Studii Economice și a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum și un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

“Lucian Anghel și-a început cariera de bancher în 1996. A avansat treptat, ocupând funcțiile de consilier al președintelui băncii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD și IFC și trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat poziția de economist-șef și director executiv al direcției de strategie și cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost membru în Boardul Director al Erste Asset Management și BCR Asset Management pentru 5 ani. În 2011 a activat și ca expert extern al Băncii Mondiale”, se arată în comunicatul citat.

În 2008, Lucian Anghel a fondat, împreună cu alți colegi, Asociația Română a Analiștilor Financiari-Bancari din România și este cadru didactic în cadrul SNSPA. În 2012 a fost numit director general al BCR Pensii, iar recent a fost reales pentru al doilea mandat în funcția de președinte al Consiliului Bursei de Valori București.

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. În portofoliul BCR Banca pentru Locuințe există peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor încheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL depășește 176 milioane lei. AGERPRES