Luca Victor Rogojanu a fost desemnat Director General Adjunct (DCEO) și coordonator al Diviziei de Creditare și Administrare Risc din cadrul OTP Bank România.

Numirea a fost realizată în urma aprobării oficiale emise de către Banca Națională a României. Sub coordonarea sa, Divizia Creditare şi Administrare Risc contribuie la asigurarea stabilității financiare şi controlul riscurilor asociate activității OTP Bank România.

„Activitatea Diviziei de Creditare și Administrare Risc are un rol esențial în politica de business și de prudențialitate a băncii, cu atât mai mult în contextul macroeconomic și internațional actual, în care impactul diferiților factori generează constant o gamă variată de efecte neprevizionate. Alături de colegii mei, avem obiectivul de analiză și prevenire a acestor riscuri, pentru consolidarea și asigurarea continuității activității băncii. O prioritate pentru noi este și integrarea principiilor de sustenabilitate în strategia de dezvoltare a organizației”, a declarat Luca Victor Rogojanu.

Luca Rogojanu are o experiență de 20 de ani în domeniul bancar, cu o orientare puternică și specializare pe zona de risc și de administrare a riscurilor. Și-a început carierea ca inspector de supraveghere bancară în cadrul BNR, după care a activat în mai multe roluri de manager de risc sau coordonator de divizie. Anterior, el a lucrat în echipa OTP Bank ca Director al Direcției Administrarea Riscurilor.

În privința pregătirii academice, el este doctor în economie, a urmat un program de MBA în cadrul Central European University și este dublu licențiat, în economie și drept. De asemenea, a urmat cursuri de pregătire și perfecționare la Federal Reserve Bank (New York), Deutsche Bundesbank sau Banca Națională a Poloniei.