Compania Logicor, care activează pe piaţa imobiliară de logistică din Europa, a anunţat finalizarea unui nou depozit de logistică, de 40.000 mp, în parcul de distribuţie Logicor Bucureşti I, aflat în Mogoşoaia.

Parcul de distribuţie, alcătuit din trei clădiri care oferă un spaţiu de depozitare total de 82.900 mp, este situat la 10 km de centrul Bucureştiului. Printre conexiunile strategice de care depozitul beneficiază se numără DN2, situat la 3 km, şi aeroporturile internaţionale Otopeni şi Băneasa, ambele fiind situate la o distanţă de 8 km.

Noul depozit – Clădirea C – este în proporţie de 85% preînchiriat pe termen lung unor clienţi internaţionali, printre care se numără IKEA, Heineken, companii farmaceutice şi FMCG, precizează un comunicat al Logicor.

Pe lângă cele trei clădiri deja existente, Logicor Bucureşti I mai are potenţial de dezvoltare pentru încă aproximativ 64.000 mp. În afară de Bucureşti I, Logicor deţine terenuri pentru dezvoltări ulterioare în Braşov, Sibiu, Glina şi Timişoara.

„Piaţa imobiliară de logistică şi spaţii industriale este în acest moment cea mai dinamică din Europa Centrală şi de Est, cu o rată de neocupare în continuă scădere. Datorită poziţionării sale, Logicor vine în întâmpinarea cererii în creştere pentru spaţii logistice situate în locaţii excelente, venite atât din partea clienţilor existenţi, cât şi potenţiali”, a declarat Bartosz Mierzwiak, managing director Logicor Europa Centrală şi de Est.

Logicor deţine la nivel internaţional un portofoliu de 13,6 milioane de mp, acoperind peste 17 ţări. Strategia pan-europeană este susţinută de birourile situate în 12 dintre cele mai importante pieţe europene, printre care se numără Marea Britanie, Franţa şi Germania. AGERPRES