Soluțiile integrate pot îmbunătăți considerabil relația cetățeanului cu statul, un cloud guvernamental fiind pregătit în prezent de specialiști pentru a acoperi toate aspectele ce țin de interacțiunea românilor cu autoritățile.

”Un cloud guvernamental ar simplifica mult lucrurile, iar cetățenii ar putea beneficia de el în aproximativ doi ani. Acesta integrează toate serviciile oferite de stat, presupune o identificare unică, integrare semnătură digitală, și acces la evenimente de viață -deces, divorț, taxe și impozite, alte servicii oferite de stat, istoric în relația cu statul”, a explicat președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Liviu Stoica.

”Peste aceste date, a căror calitate trebuie să fie bună, iar ele -disponibile și confidente, trebuie pus un sistem de protecție. Toate aceste eforturi merită, având în vedere simplificarea relației cetățean-autorități, dar și eficiența economică”, a mai arătat Stoica.

Acesta a făcut declarțiile, în cadrul celei de-a 14-a ediții a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație, organizată de Oameni și Companii, în partneriat cu HP Inc. România și Focality, pe 27 septembrie, la Hotel Pullman București. Tema evenimentului a fost ”Inovație prin tehnologie în sectorul public”.

Programul Management Modern în Administrație este un program național, inițiat Oameni și Companii, de promovare a proiectelor și inițiativelor lăudabile din domeniul administrației publice, de educare și informare a noului tip de manager în administrația publică din România. Lansat în anul 2005, programul permite interacțiunea cu peste 6.000 de specialiști, persoane de decizie din diferite domenii din administrație, conturând o platformă eficientă de comunicare pentru membrii administrației centrale și locale.

Din anul 2007, acest program include seria de conferințe naționale dedicate specialiștilor IT&C din administrație, organizate în București, cu 13 ediții și peste 1.500 de participanți. Temele ultimelor ediții acordă o importanță specială componentei de modernizare și adoptării soluțiilor tehnologice moderne, inovației prin tehnologie.

Programul este susținut de parteneri precum HP Inc. Romania, o companie aflată de aproape 80 de ani în plutonul fruntaș al inovatorilor de tehnologie, sau Focality, o companie românească, cu o experiență de 20 de ani, înființată la Iași, care își concentrează expertiza pentru a furniza clienților săi soluții eficiente, customizate, de infrastructură, securitate IT&C și dezvoltare software.