Liudmila Climoc va fi noul director general al Orange România, de la 1 mai

climoc_ludmilaLiudmila Climoc, în prezent Chief Executive Officer la Orange Moldova, a fost numită director general al Orange România, în locul lui Jean-Francois Fallacher, care pleacă la Orange Polonia, potrivit unor schimbări în structura echipei de top management anunţate joi de Orange România, care vor intra în vigoare la 1 mai 2016.

“Orange România anunţă astăzi o serie de schimbări în structura echipei de top management, ce fac parte dintr-un plan mai larg de evoluţie creat de Gervais Pellissier, deputy CEO şi Executive Director al regiunii europene a grupului Orange. Jean-Francois Fallacher îşi încheie mandatul ca Chief Executive Officer al Orange România şi dă curs unor noi oportunităţi la Orange Polonia. În acelaşi timp, grupul Orange o numeşte pe Liudmila Climoc, în prezent Chief Executive Officer la Orange Moldova, în rolul de CEO al Orange România”, potrivit unui comunicat al companiei.

Julien Ducarroz, care deţine acum poziţia de Chief Commercial Officer la Orange România, a fost numit director general al Orange Moldova. “Sunt mândru că, de-a lungul celor cinci ani petrecuţi la Orange România, împreună cu echipa mea am fost perseverenţi în consolidarea poziţiei noastre de leadership pe piaţa de mobil, având tot timpul atenţia îndreptată către nevoile clienţilor. Câştigarea noilor licenţe de spectru, modernizarea întregii reţele, dezvoltarea celei mai rapide reţele 4G din ţară şi lansarea Orange TV, una dintre numeroasele inovaţii pe care le-am adus clienţilor noştri, subliniază succesele obţinute de Orange România. Calea este deschisă pentru şi mai multe servicii surprinzătoare ce vor fi lansate în România şi sunt convins că echipa va continua să-i servească pe clienţii noştri români cu aceeaşi pasiune”, a declarat Jean-Francois Fallacher.

Liudmila Climoc are o experienţă extinsă în domeniul telecomunicaţiilor, obţinută de-a lungul celor 19 ani petrecuţi în această industrie. Şi-a început cariera la Orange Moldova, unde a condus numeroase proiecte şi lansări comerciale importante. În 2008, Liudmila a fost promovată din poziţia de Chief Sales Officer în cea de Chief Executive Officer. Sub conducerea sa, compania şi-a dublat baza de clienţi, la peste 2,6 milioane de clienţi astăzi, consolidând astfel leadership-ul puternic al Orange în Moldova, cu o cotă de piaţă de 57% din sectorul de mobil.

“Este o mare onoare pentru mine să devin CEO al Orange România, operatorul numărul 1 în telecomunicaţii mobile din această ţară, şi să mă alătur echipei remarcabile şi atât de dinamice de profesionişti. Orange România va continua să aibă toată atenţia îndreptată către client, oferindu-le celor peste 10 milioane de utilizatori o experienţă de neegalat, prin intermediul serviciilor de cea mai buna calitate şi al celor mai utile inovaţii”, a spus Liudmila Climoc. AGERPRES