Litoralul bulgăresc aşteaptă o afluenţă-record: “Nu avem suficiente spaţii de cazare”

Sunny-BeachBulgaria îşi promovează staţiunile de la Marea Neagră la Târgul de la Berlin, cel mai mare târg de turism din lume, în speranţa că îi va atrage pe turiştii speriaţi de atentatele teroriste din destinaţii populare precum Egipt sau Tunisia. “Aşteptările sunt atât de mari încât mulţi hotelieri sunt îngrijoraţi că nu au suficiente spaţii de cazare”, a declarat Plamen Bakalov, consulul Bulgariei la Frankfurt.

Touroperatorul Suntours, cu sediul la Varna, a informat că rezervările pentru sezonul estival din Germania sunt cu 12% peste nivelul de anul trecut, iar în cazul rezervărilor din Rusia se aşteaptă la o creştere de 10-15%. “Explicaţia probabilă este că suntem percepuţi ca o destinaţie sigură”, a declarat directorul Suntours, Nina Chamova.

În cursul anului trecut o serie de atentate teroriste în Tunisia şi Paris au afectat încrederea turiştilor, astfel că rezervările spre multe destinaţii populare precum Tunisia şi Egiptul su scăzut dramatic. Turcia a fost afectată şi ea de o serie de atentate teroriste iar Grecia, este în prima linie a crizei refugiaţilor. De această situaţie profită ţările percepute ca având un risc mai mic de atacuri sunt sunt Spania, Portugalia şi Bulgaria. AGERPRES