Lidl investeşte într-un nou centru logistic, la Lugoj

lidlRetailerul german Lidl va investi 20 de milioane de euro în construcţia unui nou centru logistic, la Lugoj. Depozitul reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro, va fi situat pe Strada Timișoarei, în Lugoj, având o suprafață construită totală de peste 45.000 mp și o suprafață a terenului de 140.000 mp.

Retailerul mai are centre logistice la Ploieşti, Chiajna şi Iernut. Centrul va deservi magazinele Lidl din zona de Sud-Vest a țării, permițând astfel o aprovizionare optimizată a acestora.

“Ritmul rapid de extindere a companiei și necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme românești (Bog’Art ), cu expertiză în construcții de o asemenea anvergură. Ne dorim să construim o clădire sustenabilă, în care să implementăm cele mai noi și performante tehnologii care să încadreze noul sediu logistic în standardele europene”, a declarat Sergiu Fală, Director Național de Expansiune și Servicii Centrale, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.

Odată finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă. “Lidl va continua investiţiile în România în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. În prezent, avem peste 4.200 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central”, a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.