Grupul Las Vegas, lider în retail pe segmentul de sloturi, a anunțat că va renunța la publicitatea comercial-stradală. Decizia vine în contextul ultimelor dezbateri din spațiul public legate de interzicerea reclamelor la pariuri sportive și jocuri de noroc. Las Vegas se raliază astfel acțiunilor liderului din segmentul de pariuri, care a luat o decizie similară.

„Prin decizia luată, grupul Las Vegas transmite un mesaj de unitate și de susținere a celorlalte inițiative similare din industria jocurilor de noroc, vizând în același timp promovarea în comunitate a jocului responsabil. Respectăm legea, însă ne supunem și unor norme de etică morală și socială interne extrem de riguroase. Funcționarea în baza unor reglementări legale este evident obligatorie, dar față de realitățile zilelor noastre poate fi insuficientă. Autoreglementarea, prin proceduri și standarde de bună practică interne, este absolut necesară, fiind menită să vină în sprijinul jucătorilor și să promoveze jocul responsabil. În acest context, pentru stabilirea unor direcții similare la nivel de industrie, ne arătăm deschiderea pentru colaborare și dialog cu instituțiile statului. Activitatea companiei noastre se desfășoară cu profunda respectare a prevederilor legale și cu norme interne riguroase menite să promoveze responsabilitatea”, transmite Grupul Las Vegas. 

La sfârșitul lunii februarie, Senatul a adoptat un proiect de legislativ care vizează limitarea și interzicerea comunicarea comercială audiovizuală sau de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri sportive. Conform proiectului de lege, reclamele audio-video ar urma să fie interzise în intervalul orar 06:00 – 23:00. De asemenea, ar urma să fie interzisă orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc în cazul în care acestea sunt prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane, care, datorită celebrităţii lor, ar putea încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive.