Liderul generos: O poveste despre ceea ce contează cu adevărat în afaceri, de Bob Burg și John David Mann este o poveste despre leadershipul extraordinar. Eroul cărții, Ben are dificila misiune de a convinge o companie care se confruntă cu dificultăți financiare să fuzioneze cu compania pe care o reprezintă pentru a ieși din impas. O misiune dificilă, dar nu imposibilă, pentru îndeplinirea căreia Ben trebuie să dea dovadă de mult tact și să ajungă să înțeleagă în ce constă de fapt secretul unui leadership extraordinar.

O lectură pe care liderii o vor iubi, dar nu numai ei, pentru că, spun cei doi autori ai cărții: „Poate că nu ești CEO, prim-ministru sau președinte. Poate că nu te afli la cârma organizației în care lucrezi și nici nu ți-ai înființat propria companie. Însă, chiar dacă nu te afli într-o „poziție de leadership“ tradițională, asta nu înseamnă că nu te afli într-o poziție din care să-i poți influența pe alții. Îi poți inspira și susține pe cei din jurul tău. Poți fi un catalizator pentru excelența de care sunt capabili ceilalți. Luptă pentru succesul lor. Sprijină-i din toată inima.”

Ceea ce oferă în plus această carte față de cărțile obișnuite de leadership este povestea… O poveste în care cei doi autori au inclus treptat caracteristicile pe care ei le consideră cele mai importante pentru un lider extraordinar.

Bob Burg este un speaker de succes solicitat de unele dintre cele mai mari companii din lume pentru discursurile sale convingătoare și autorul mai multor cărți despre vânzări, marketing și influență. Până în prezent Bob Burg a vândut peste un milion de cărți. În 2014, a fost inclus de Asociația Americană de Management în Top 30 „Cei mai influenți lideri de opinie din afaceri“, în timp ce platforma Richtopia l-a inclus în Top 200 „Cei mai influenți autori din lume”.  Deși pentru mult timp a fost cunoscut drept autorul cărții de succes „Endless Referrals / Recomandări nesfârșite”, în ultimii ani, numele său este cel mai adesea asociat cu parabola de succes „Go-giver” (scrisă împreună cu John David Mann). Cartea vândută până în prezent în peste 700.000 de exemplare, este bestseller Wall Street Journal și Business Week și s-a menținut constant în topul primelor 25 de lecturi de business recomandate liderilor de către publicația 800ceoread’s Business Book Bestsellers List. Revista Inc. Magazine a clasat Go-giver pe locul 10 în topul cărților cu cel mai puternic mesaj motivațional din toate timpurile.

John David Mann este un scriitor consacrat, temele sale favorite fiind: afacerile, leadershipul și legile succesului. De-a lungul timpului a fost recompensat pentru calitățile sale cu premii importante precum: Nautilus Award, The Axiom Business Book Award, Taiwan’s Golden Book Award sau cu Living Now Book Awards „Evergreen Medal”. Cărțile sale au fost traduse în 35 de limbi și s-au vândut în peste trei milioane de exemplare. În 2011, volumul scris de el în colaborare cu Betsy Myers, Take the Lead (Preia conducerea), a fost desemnat de Tom Peters și Washington Post ca fiind „Cea mai bună carte de leadership“.