Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, consideră că fuziunea dintre marile confederaţii sindicale nu va avea loc niciodată

hossu_bogdanPreşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, exclude posibilitatea fuziunii între marile confederaţii sindicale din România. El a recunoscut, marţi, la Botoşani, că există un număr mult prea mare de confederaţii sindicale la nivel naţional, însă, cu toate acestea, este convins că fuziunea dintre ele nu va avea loc niciodată.

“Fuziunea dintre marile confederaţii sindicale nu va avea loc niciodată. În mod normal, pentru o democraţie şi un interes al lucrătorului, existenţa unei singure confederaţii sindicale ar duce la un caracter de monopol, care ar fi foarte uşor de controlat. Idealul ar fi să fie două, maxim trei confederaţii. E adevărat că astăzi în România sunt 17”, a afirmat Hossu.

El a subliniat că obstacolele în calea unei eventuale fuziuni între marile confederaţii sunt oamenii, dar şi ideologiile diferite ale acestora. Totodată, el a arătat că un eventual proces de unificare a sindicatelor ar trebui să aibă loc pe verticală. “Nu trebuie numai o fuziune la vârf, ci trebuie o fuziune în interiorul structurii pentru o bună funcţionare”, a adăugat preşedintele Cartel Alfa. AGERPRES