Letiţia Pupăzeanu va deveni director executiv al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România) începând cu 1 iulie 2021, preluând funcţia de la Anca Harasim, care a ocupat această poziţie timp de 21 de ani.
Anca Harasim va continua să sprijine activitatea AmCham din rolul de consultant de management până la finalul lunii martie 2022.
„Sunt onorată şi recunoscătoare pentru încrederea care mi-a fost acordată. Îi mulţumesc Ancăi pentru efortul şi entuziasmul pe care le-a investit fără ezitare în dezvoltarea organizaţiei. Alături de colegii din echipa AmCham vom rămâne dedicaţi misiunii de a promova viziunea comunităţii AmCham şi priorităţile pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei româneşti şi a climatului investiţional din ţara noastră. Perioada plină de provocări pe care încă o traversăm a contribuit la consolidarea AmCham şi ne-a dovedit încă o dată cât este de importat să fim împreună ca mediu de afaceri şi să contribuim constructiv la identificarea celor mai bune soluţii”, a spus Letiţia Pupăzeanu.
După o experienţă de 6 ani în cadrul USAID (United States Agency for International Development), Letiţia Pupăzeanu s-a alăturat echipei AmCham în anul 2007, în rolul de Advocacy manager, devenind ulterior Policy director şi director executiv adjunct.
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) se află de peste 25 de ani printre cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România şi un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România
În prezent, cele peste 450 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Energie, Educaţie, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piaţa Muncii, Sănătate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Real-Estate şi Turism.
AmCham România este membru acreditat al US Chamber of Commerce şi face parte din reţeaua europeană a organizaţiilor AmCham. AGERPRES