di caprioActorul Leonardo DiCaprio ar fi implicat într-unul din cele mai mari scandaluri financiare ale secolului, conform dezvăluirilor din cotidianul elvețian “Le Temps”. Este vorba de afacerea 1MDB, de la numele unui fond suveran cu sediul în Malayezia din care miliarde de dolari ar fi fost deturnate în folosul șefilor săi, oameni de afaceri, membri ai guvernului malayezian și pentru finanțarea proiectelor cinematografice ale lui DiCaprio.

Actorul american nu face deocamdată obiectul unor acuzații directe, însă poziția sa în cadrul afacerii s-ar putea dovedi stânjenitoare. „Legăturile strânse” cu miliardarul malayezian Jho Low și cu ginerele premierului, două personaje centrale în scandalul 1MDB, i-ar putea aduce necazuri serioase cu justiția. Circa 700 de milioane de dolari deturnați din fondul menționat ar fi servit la finanțarea filmului lui Martin Scorsese „Lupul de pe Wall Street”, cu Leonardo DiCaprio, prin intermediul Red Granite Pictures, principalul producător.

Deși este un fidel susținător al candidatei la casa Albă Hillary Clinton, DiCaprio „a anulat brusc strângerea sa de fonduri pentru campania prezidențială”, anunță Le Temps. Se pare că „anturajul prost” l-ar fi făcut indezirabil în sferele înalte ale statului. În plus, actorul ar fi fost interogat de FBI. Potrivit cotidianului elvețian, DiCaprio ar fi folosit „milioane de dolari din bani murdari” pentru propriile sale recepții și „orgii cu prietenii”. AGERPRES