LEGO introduce pachetul educațional pentru școli WeDo 2.0 pentru proiecte de știință și inginerie

legoCunoscuta companie producătoare de jucării LEGO prezintă la salonul de tehnologie CES 2016, din Las Vegas, un pachet educațional tehnic menit să ajute copiii din clasele primare să învețe chestiuni de bază legate de știință și în același timp să le ofere acestora posibilitatea să construiască și să programeze roboți LEGO, scrie theverge.com.

Conceput să ofere posibilitatea învățării ingineriei și științei, kitul LEGO WeDo 2.0 conține 280 de piese LEGO, senzori de înclinare și mișcare și un motor. Kitul este conectat la o aplicație, disponibilă atât pe dispozitivele Apple cât și pe cele care rulează Windows sau Android, fiind disponibile mai multe lecții, ce prezintă diferite concepte din știință în maniera manualelor de construcție a seturilor clasice de LEGO.

Utilizatorii pot folosi aplicația ca o modalitate de codare a programelor prin tehnica “drag-and-drop” permițând astfel celor entuziasmați să programeze și să controleze robotul LEGO. Robotul LEGO este alimentat prin tehnologia Bluetooth iar senzorii de mișcare îl ajută să se deplaseze.

Cei de la LEGO pun la dispoziția școlilor o curiculă completă de 40 de ore în care sunt incluse proiecte de inginerie de bază în care copiii pot învăța, spre exemplu, cum să construiască un camion mic pentru un proiect despre reciclare sau cum să folosească cărămizile LEGO pentru a învăța despre plante și polenizare. AGERPRES