Lăcrămioara Diaconu-Pințea a fost numită în funcția de Country Manager a OX2 România, companie suedeză care dezvoltă energie regenerabilă. OX2 a intrat pe piața din România în 2021, prin achiziționarea unui proiect eolian onshore de 300 MW. De atunci, compania a pus bazele unei echipe locale care se ocupă de dezvoltare, construcție și tranzacționare și a crescut portofoliul la 500 MW în proiecte eoliene onshore.
OX2 anunță că a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager, cu misiunea de a continua extinderea portofoliului în domeniul tehnologiilor – eoliană, solară, stocare de energie și hidrogen.
Lăcrămioara Diaconu-Pințea are o experiență vastă în sectorul energetic din România, dobândită în cadrul unor proiecte de anvergură, de transformare și creștere a afacerii, și a deținut mai multe funcții executive în acest domeniu. Din poziția de membru al Directoratului, deținută în ultimii trei ani, a condus procesul de transformare a Complexului Energetic Oltenia – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei din România. Lăcrămioara Diaconu-Pințea îi va succeda lui Alexandru Nicoare, care a asigurat interimatul funcției de Country Manager.
„Sunt foarte entuziasmat să o am alături pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea. Înțelegerea profundă a domeniului, experiența pe care o are în industria energetică și abilitățile solide de conducere reprezintă o combinație valoroasă. Cu această ocazie, aș dori de asemenea să-i mulțumesc lui Alexandru Nicoare pentru angajamentul și sprijinul acordat echipei locale. Compania OX2 este bine poziționată pentru a crea valoare pe termen lung în România, o piață cu fundamente de bază solide pentru energiile regenerabile”, spune Paul Stormoen, CEO OX2 AB. „Sunt foarte încântată să fac parte din OX2, o companie cu o dinamică impresionantă care combină cu succes un spectru tehnologic larg, operând pe întregul lanț valoric, de la dezvoltarea de proiecte până la construcția, livrarea și managementul soluțiilor energetice. Mă alătur unei echipe competente și aștept cu nerăbdare să contribui la creșterea OX2 în România”, a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pințea, noul Country Manager OX2 România.
Lăcrămioara Diaconu-Pințea a absolvit Finanțe la ASE București și programul Executive MBA din cadrul Universității de Economie și Afaceri din Viena.