Transylvanian Design Week, primul eveniment de acest profil, dedicat întregii comunități de designeri din Transilvania, a început pe 18 februarie la Miercurea Ciuc și se va încheia pe 10 martie, fiind organizat de Muzeul Secuiesc al Ciucului și Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, cu sprijinul OTP Bank România.

 „Trei săptămâni de expoziții structurate pe patru mari categorii: fashion design, design de obiect, design grafic și motion design este ceea ce oferă prima ediție a Transylvania Design Week. Ne-a încântat conceptul de noutate, dar și ideea de a pune în valoare industriile creative locale transilvanene, într-un concept fresh, unic pentru Transilvania. În același timp, OTP Bank este un brand fresh, ca un măr verde, care comunică cu o lejeritate aparte într-un domeniu ca bankingul, iar acest proiect este o ocazie de a susține un public cu care împărtășim aceleași valori“, a declarat Anca Stoean, Director Adjunct al Direcției Marketing și Comunicare.

Conceptul primei ediții este de a crea interacțiune între comunitățile locale de designeri, cât și cu publicul internațional, astfel că pe lângă expoziția centrală din Miercurea Ciuc, se va desfășura în tandem o serie de evenimente, menite să aducă mai aproape designul contemporan transilvănean de publicul local și internațional și să ofere posibilități de întâlnire creatorilor din domeniu.

Programul de vizitare este până pe 10 martie, de marți până duminică, între orele 9.00-17.00 și include activități pentru copii, discuții și vizite ghidate. Programul detaliat al evenimentului şi lista artiştilor expozanţi pot fi găsite pe site-ul evenimentului: www.transylvaniandesignweek.ro.

Pe durata expoziţiei, în muzeu va fi deschis un pop-up shop, unde vizitatorii vor putea cumpăra lucrări ale artiştilor expozanţi.