Un birou destinat consilierii celor care doresc să revină în ţară pentru a se lansa în antreprenoriat, Biroul RestartHome Iaşi, unic în ţară, a fost inaugurat pe 16 august în prezenţa autorităţilor locale şi a reprezentanţilor Asociaţiei O şansă pentru Fiecare.

„Este un birou de consultanţă prin antreprenoriat, oferită gratuit de voluntarii Asociaţiei O şansă pentru Fiecare alături de reprezentanţii Primăriei. Am încheiat protocoale cu toate instituţiile din judeţul Iaşi, la nivel de ambasade şi consulate, cu departamentul de investiţii străine pentru sprijinirea aducerii românilor acasă. Este primul birou din România. Ne-am dori ca exemplul nostru să fie preluat şi de celelalte judeţe. Poate veni oricine. Ne dorim să fim un exemplu de comunitate, un exemplu de sprijin reciproc, un bun exemplu de a lucra împreună”, a declarat antreprenorul Mirabela Miron, coordonatorul proiectului RestartHome.

Primarul Mihai Chirica a declarat, la rândul său, că RestartHome va atinge două direcţii principale, una dintre acestea fiind consilierea gratuită a persoanelor care îşi doresc să revină la Iaşi pentru a se lansa în antreprenoriat. Cea de-a doua componentă a proiectului priveşte zona educaţiei în antreprenoriat. RestartHome va contribui prin sesiuni dedicate şi în mod gratuit la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul persoanelor din Diaspora care îşi doresc să revină în ţară pentru a dezvolta propria afacere.

„Prin intermediul unei platforme online şi a unei linii telefonice dedicate, ieşenii din Diaspora vor putea solicita şi obţine informaţii cu privire la oportunităţile de afaceri din oraş şi din regiune, date despre gradul de competitivitate din industria în care îşi doresc să activeze şi oportunităţile privind obţinerea unor finanţări nerambursabile. Prin parteneriate cu organizaţii profesionale de elită, ambasade, asociaţii ale românilor din Diaspora sau instituţii centrale guvernamentale, Biroul RestartHome va putea asigura un flux de informaţii coerent destinat viitorilor antreprenori ieşeni şi le va putea oferi acestora o serie de servicii fără costuri sau la costuri minime în urma unor resurse puse în comun în mod transparent”, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES