La Cluj-Napoca va fi construit un aqua park cu 8 tobogane

Consilierii locali au votat pe 5 martie un proiect în valoare de peste 43 de milioane de euro, care vizează construirea unui aqua park în municipiul Cluj-Napoca, proiect care a fost amplu dezbătut, timp de aproape două ore, în condiţiile în care un grup de localnici, prezent în sala de şedinţe a primăriei, a contestat proiectul. Astfel, peste 30 de persoane care locuiesc în zona Gheorgheni, unde ar urma să se construiască parcul de agrement, dar şi câţiva activişti de mediu, au cerut mutarea ansamblului într-un alt loc.

Principalele nemulţumiri ale localnicilor s-au referit la distanţa relativ mică, de 150-200 de metri, dintre ansamblul de tobogane ce ar urma să fie amplasat în parc şi blocurile din vecinătate, precum şi faptul că ar fi necesară construirea unei parcări cu o capacitate de peste o mie de maşini, care ar aglomera zona.

Primarul Emil Boc a declarat că un asemenea proiect este necesar, deoarece clujenii trebuie să meargă astăzi într-un judeţ învecinat sau chiar în Ungaria pentru a avea acces la un aqua park. Interiorul aqua parkului va avea o suprafaţă construită de aproape 21.000 de metri pătraţi, complexul de agrement urmând să aibă în zona exterioară bazine, spaţii verzi şi alei pietonale desfăşurate pe o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi.

“Viitorul aqua park va avea opt tobogane acvatice, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă şi o piscină pentru copii, acvariu de mari dimensiuni, locuri de odihnă cu şezlonguri sau hamace, restaurante şi terase. Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 190 de milioane de lei”, a spus primarul Emil Boc.

Proiectul urmează să fie realizat pe un teren al RADP Cluj-Napoca. Aqua parkul, care va avea o suprafaţă totală de 12 hectare, va fi amplasat pe un teren de 52 de hectare care va fi amenajat ca parc natural, cu spaţii verzi şi zone de agrement.

Viitorul aqua park va avea opt tobogane acvatice cu o capacitate de 2.000 de persoane pe oră iar “vedeta” complexului de agrement va fi toboganul “King Cobra”, care va avea o înălţime de 17,5 metri şi o capacitate de 480 de utilizatori pe oră.

Potrivit documentaţiei, proiectul presupune dotarea parcului cu ansambluri de tobogane cu diferite grade de dificultate, bazine pentru copii cu adâncimi adaptate în funcţie de vârstă şi prevăzute cu jocuri diverse (circuite de aventură, bărci, minicascade, bazine cu valuri artificiale, scene pentru evenimente), dar şi zone de recreere cu funcţiuni de relaxare cu vegetaţie luxuriantă – bazine polivalente, alveole de relaxare, jacuzzi, pool bar, zonă de plajă amenajată pe nisip sau spaţiu verde cu şezlonguri, hamace şi baldachine.

De asemenea, proiectul prevede şi amenajarea unei zone de wellness, dotată cu echipamente speciale şi servicii cu efecte curative, de recuperare sau de creştere a stării de bine fizice şi mentale, precum biosaună, infrasaună, saună finlandeză, cascadă de gheaţă, camere pentru masaj şi diverse tratamente, camere tematice de relaxare sau saline cu muzică ambientală. Durata de realizare a parcului de agrement este de 24 de luni. AGERPRES