Urban Invest, dezvoltatorul proiectului mixt Urban Plaza din Braşov, va investi 25 mi­lioane de euro în construirea primului hotel care va funcţiona sub brandul AC Marriott. Hotelul va avea o capacitate de 161 de ca­mere, iar parteneriatul cu grupul hotelier inter­naţional Marriott va fi sub forma unei colaborări de tip franciză.

„În cursul acestui an, am semnat cu bran­dul Marriott un contract de franciză, urmând ca în viitorul apropiat să dezvoltăm primul hotel AC Marriott din România, care va cu­prin­de 161 de camere, investiţia fiind evaluată la aproximativ 25 milioane euro. Am ales Marriott pentru că este în topul brandurilor la nivel de industrie hotelieră şi mai mult decât atât pentru că în Braşov nu avem încă dez­voltat acest segment al industriei hoteliere de lux recunoscute la nivel internaţional“, spun reprezentanţii companiei Urban Invest.

Hotelul va face parte din proiectul mixt Urban Plaza din Braşov, care cuprinde peste 78.000 mp în zona rezidenţială, spaţii de birouri, hotel, zonă de retail, clinică medicală, spa şi restaurante. Investiţia totală în acest proiect ajunge la 100 milioane euro, transmite zf.ro.

Proiectul este împărţit în patru faze de execuţie, dintre care două sunt reprezentate de construirea zonelor rezidenţiale, care acum se află într-un stadiu avansat.

AC Hotels by Marriott este un lanţ de hoteluri cu prezenţă în mai multe ţări din Europa şi în Statele Unite ale Americii, adresându-se atât turiştilor veniţi în scopuri de business, cât şi publicului leisure. Lanţul de hoteluri a pornit ca unul independet în Spania, iar în 2011 a fost cumpărat de către lanţul Marriott, funcţionând de atunci sub umbrela unuia dintre cele mai puternice branduri hoteliere internaţionale.