La Braşov are loc ALT Festival 2015 – primul de tehnologie din România

A doua ediţie a evenimentului ALT Festival, primul festival de tehnologie din România, se desfăşoară în perioada 19-24 octombrie la Braşov, în nouă locaţii din municipiu, 80 de speakeri şi peste 1000 de participanţi aşteptaţi să fie prezenţi la eveniment, a anunţat Ionuţ Ţaţa, organizator.

“Faţă de prima ediţie organizată anul trecut, a crescut atât calitatea, cât şi cantitatea activităţilor din festival, aşa încât la această ediţie avem şase zile în loc de trei anul trecut şi o sferă mai largă a tehnologiilor pe care le acoperim. Începem cu un forum despre industria jocurilor, şi încercăm să promovăm antreprenoriatul şi startup-ul în industria jocurilor în Braşov, şi continuăm cu o competiţie de gaming între competitori din întreaga ţară, care se va desfăşura într-un mall din oraş, pentru a promova atât gaming-ul cât şi tehnologia în rândul populaţiei. Vom avea în acelaşi mall un spaţiu în care tinerii, dar şi părinţii lor pot testa tehnologiile şi pot să se hotărască într-o carieră în tehnologie. O să avem Cafeneaua de inovare care aduce la Braşov experţi în cercetare-inovare, pentru a selecta start-up-urile viitorului”, a explicat Ionuţ Ţaţa.

În cadrul festivalului va avea loc în 23 octombrie o întâlnire a tuturor clusterelor din Europa Centrală şi de Sud-Est care va aduce la Braşov 200 de participanţi atât din sfera companiilor, cât şi din sfera universităţilor şi a instituţiilor publice din regiune, totul pentru a pune Braşovul pe harta tehnologiei şi afacerilor în domeniul tehnologiei. Vor fi reprezentanţi ai clusterelor din România, Turcia, Polonia, Serbia, Republica Moldova, care vor dezbate bune practici din această industrie specifică şi cum pot aceste clustere să contribuie la dezvoltarea locală, a mai spus sursa citată.

“Festivalul este deschis tuturor participanţilor care se interesează de diversele subteme, participarea este gratuită aşa încât la partea de forumuri, la evenimentele de tip Gaming Business Forum sau Cafeneaua de Inovare pot participa toţi doritorii. Nu mai este posibilă participarea la anumite evenimente cum este Hackathon-ul, la care trebuie fiecare să înscrie o idee de afaceri şi unde numărul de participanţi este limitat şi de altfel înscrierile s-au încheiat deja.

Ne aşteptăm să avem în jur de 1.000 de participanţi atât din Braşov cât şi din rândul industriei locale şi regionale. Vor veni oameni din Cluj, Bucureşti, Budapesta, special pentru a participa la acest festival. După prima ediţie am constatat că trebuie să investim mai mult pentru a creşte interesul pentru noile tehnologii şi pentru industriile creative în rândul atât al populaţiei locale, al tinerilor cât şi în rândul antreprenorilor, dar şi al instituţiilor. Aşa că la ediţia din acest an am dus lucrurile la un alt nivel, motiv pentru care festivalul de anul viitor să reunească două trei mii de oameni la Braşov”, a adăugat Ionuţ Ţaţa. În cadrul festivalului vor avea loc şi concerte, bazate pe muzică electronică la fel ca şi anul trecut. Organizatorii speră ca în viitor festivalul să devină un punct de întâlnire a tuturor celor care vor să testeze tehnologii, să facă muzică pe bază de tehnologii, să înveţe despre tehnologii, dar şi să înceapă o nouă carieră sau o nouă afacere în acest domeniu. AGERPRES