Platforma de management școlar și comunicare Kinderpedia a fost recunoscută drept Produsul Software al Anului pe scena Galei Premiilor de Excelență în Industria IT 2023, organizată de ANIS România pe 5 aprilie, la Bucharest Marriott Grand Hotel Ballroom. Potrivit juriului, criteriile luate în considerare au fost calitatea produsului software, dimensiunea impactului asupra comunității sale, sustenabilitatea și extinderea internațională.

„Acest premiu este o recunoaștere a eforturilor echipei noastre de dezvoltare, de a construi un produs edtech puternic și versatil, capabil să răspundă celor mai sofisticate exigențe digitale ale instituțiilor de învățământ din întreaga lume și să se integreze în cele mai diverse ecosisteme tehnologice. De asemenea, reflectă dinamismul echipelor noastre de vânzări, marketing și customer support, care au reușit să aducă produsul în mâinile unor utilizatori din 25 de țări și să câștige încrederea unor lanțuri de școli internaționale precum Maple Bear Global Schools și Brave Generation Academy. Este, de asemenea, recunoașterea comunității noastre extraordinare de profesori și lideri din educație care folosesc cu încredere Kinderpedia în fiecare zi pentru a-și simplifica munca și pentru a uni comunitățile școlare”, a declarat Daniel Rogoz, co-fondator și CEO al Kinderpedia.

Cea de-a 9-a ediție a Galei ANIS, ce a avut loc pe 5 aprilie, a adus recunoaștere celor mai performante companii, cu cele mai valoroase proiecte, programe sau inițiative implementate în anul precedent. La Premiile de Excelență ale Industriei de Software și Servicii au fost înscrise 55 de proiecte din partea a 32 de companii. Evaluarea a fost asigurată de un juriu format din 11 membri, lideri ai industriei IT, jurnaliști în domeniul tech și business, reprezentanți ai mediului academic și investitori. Evenimentul a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, și s-a bucurat de prezența a peste 100 de participanți, printre care: reprezentanți ai companiilor IT, ai Camerei Deputaților și ai altor instituții publice, precum și reprezentanți a numeroase asociații și comunități.

Gala ANIS a premiat de asemenea Microsoft România la categoria Programul Educațional al anului,  pentru proiectul „IT, My New Career”. Endava a câștigat trofeul la categoria Programul CSR al anului pentru inițiativa „Stronger Together for Ukraine”. Start-up-ul anului  a fost desemnată compania Bright Spaces. Proiectul R&D al anului a fost adjudecat de Atta Systems, cu proiectul „Eupnoos”. Luxoft România cu „Murex Connectivity” și rinf.tech cu „Digitization of Transportation CCTV Management System” au fost câștigătoarele categoriei Soluția de software outsourcing a anului. AROBS Transilvania și ZITEC au adjudecat, la egalitate, Trofeul pentru Compania anului. Andrei Rădoi, SAP România a obținut premiul pentru Contribuția personală iar compania beenear a primit trofeul de Membrul ANIS al anului.