Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a anunțat că în cea mai recentă ședință a consiliului său director a fost numit un nou președinte care își propune ca „vocea organizației să devină și mai puternică”.

În sedința comitetului director al APIA a fost ales un nou consiliu director al cărui președinte este jurnalistul Dan Vardie. Totodată, în funcția de vicepreședinte a fost ales Mihai Ivănescu.

Din comitetul director fac parte și Brent Mihai Valmar (Porsche România), Teodor Brusalis (Hyundai Auto România), Dan Chitaru (Kia Romauto), Claudia Iordache (MHS Truck & Bus), Felician Dragu (Lukoil Lubricants East Europe), Bogdan Barbu (Crominvent) și George Grigorescu (membru fondator).

Consiliul director, forumul de conducere și coordonare al APIA, își propune ca „vocea organizatiei să devină și mai puternică atât în spațiul public, cât și la nivelul întregului lanț valoric (de la producție la post-vanzare) al industriei auto din România”.

De asemenea, oficialii APIA notează că organizația patronală își propune să devină un lider al dezvoltarii mobilității în România, într-un viitor disruptiv, in care avem nevoie cu toții să înțelegem cum va evolua piața auto.

„În acest context, APIA va face demersurile instituționale necesare pentru ca împreună cu toți factorii responsabili din țara noastră să fie incluse în politicile publice toate tehnologiile alternative, din care, sigur, electromobilitatea este cea mai importantă, fără a neglija însă dezvoltările care au la bază hidrogenul”, menționează oficialii APIA.

APIA a luat fiintță în 1994 și reunește cele mai importante societăți din domeniul automobilului, importatori de autovehicule și alte firme de renume din domeniul componentelor și al accesoriilor auto sau lubrifianților. Din 1996 APIA este membră a Organizației Internaționale a Constructorilor de Automobile (OICA), forul mondial al constructorilor de automobile.