Aproximativ 47% dintre antreprenorii generali în construcţii spun că volumul de muncă va creşte în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu realizat de IBC Focus. Infrastructura şi rezidenţialul sunt domeniile care vor merge cel mai bine.

Cei mai mari antreprenori generali în construcţii estimează o creştere economică pentru anii următori cuprinsă între 4,3 şi 5 puncte procentuale. Cei mai buni ani, potrivit specialiştilor din construcţii, vor fi 2023 şi 2024, când se vor înregistra creşteri de 5, respectiv 4,9 puncte procentuale, iar Produsul Intern Brut va reuşi să stabilească noi recorduri, potrivit unui sondaj realizat de IBC Focus şi publicat în anuarul TOP 100 cei mai puternici antreprenori generali în Construcţii.

Anul 2020 a venit cu o provocare pentru întreaga economie la nivel mondial. Schimbările rapide şi necesitatea de a implementa măsuri cu impact imediat au adus cu sine o serie de urmări de lungă durată. Deşi starea de pandemie încă nu s-a încheiat şi în continuare există o serie de măsuri şi recomandări în vigoare, în special în ce priveşte distanţarea socială, specialiştii din industria construcţiilor au reacţionat cu rapiditate şi au înregistrat creşteri.

 

Citiți materialul integral pe platforma Comunității Managerilor din Construcții, GlobalConstructManager.ro