JTI investeşte 60 milioane de euro în fabrica din România

JTI investeşte 60 milioane de euro în fabrica din România

Producătorul de ţigarete JTI va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România. Ca urmare a programului de investiţii derulat în următorii trei ani, vor creşte volumele de ţigarete fabricate în ţara noastră, iar fabrica de pe platforma Pipera va avea un rol foarte important în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană cu produse JTI. În momentul de faţă, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.

„JTI Manufacturing va fi dotată cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere tehnologic şi al standardelor de producţie. Această investiţie reprezintă încă o recunoaştere a fabricii din România în cadrul grupului JTI, pentru excelenţa în execuţie şi eficienţa echipei de profesionişti. Suntem mândri de încrederea acordată şi vom continua să muncim cu aceeaşi dorinţă de a performa şi de a ne îmbunătăţi continuu. Mă bucur că mă aflu în România în această perioadă de dezvoltare a fabricii, în mijlocul unor oameni hotărâţi să reuşească, indiferent de dificultăţi sau context”, a declarat Jamie Dunlop, Factory Lead JTI România.

JTI Manufacturing este prima companie din România certificată 5S Best in Class, un principiu de bază al sistemului de management Kaizen, care presupune îmbunătăţire continuă.

În 2012, JTI Manufacturing a investit 25 milioane de euro în capacităţile de producţie, ceea ce a presupus şi crearea a peste 125 de noi locuri de muncă. În fabrică lucrează în momentul de faţă circa 500 de oameni, dintr-un total de peste 1.200 angajaţi ai JTI în România.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro.

România este al treilea producător european de ţigarete, după Germania şi Polonia. Conform INS, în 2020 totalul exporturilor a fost de peste 1,3 miliarde euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.