Johnson & Johnson a primit o ofertă de un miliard de dolari pentru divizia de neurochirurgie

Producătorul de dispozitive medicale Integra LifeSciences Holdings Corp a anunțat că a făcut o ofertă de 1,05 miliarde de dolari, în cash, pentru Codman, divizia de neurochirurgie a Johnson & Johnson, vizând o cotă de piață mai mare din acest segment.

Integra, ale cărei dispozitive se utilizează în neurochirurgie, reconstrucție și îngrijiri dentare, se așteaptă ca tranzacția, în cazul în care va fi acceptă, să îi crească venitul cu 22 de cenți per acțiune, în primul an complet, după care să îi sporească și mai mult veniturile.

Afacerea de neurochirurgie Codman, care face parte din unitatea J & J Depuy și care comercializează dispozitive de utilizare în îngrijirea neuro-critică și electro-chirurgicală, a generat vânzări de aproximativ 370 de milioane de dolari, în 2016.

Gigantul american de asistență medicală, care a demarat procedurile de cumpărare a companiei elvețiene de biotehnologie Actelion, într-o afacere de 30 de miliarde de dolari, luna trecută, a spus că ia în calcul revizuirea opțiunilor strategice pentru unele dintre afacerile sale în domeniul îngrijirii diabetului zaharat.