Jimmy Wales, “geniul din spatele Wikipedia”, vine în premieră în România

Wales JimmyJimmy Wales, considerat “geniul din spatele Wikipedia”, vine în premieră în România, pe 22 martie, în cadrul McCann/Thiess Conferences.

Jimmy Wales va dezvălui, în cadrul conferinţei, filosofia din spatele Wikipedia şi cum a reuşit prin intermediul acestei platforme să revoluţioneze modul în care oamenii din întreaga lume au acces la informaţii.

În fiecare lună, peste 80.000 de voluntari de pretutindeni contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi, accesate de peste 500 milioane de vizitatori unici. În prezent, Wikipedia cuprinde peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit în peste 280 de limbi.

Aflat în topul celor mai influente 100 de personalităţi realizat de revista Time, Jimmy Wales este un antreprenor american, membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrul Universităţii Harvard şi membru al MIT Center of Collective Intelligence. Wales a pus în 2001 bazele Wikipedia.

“Wikipedia creşte în fiecare zi, în acelaşi ritm cu dorinţa oamenilor din întreaga lume de a cunoaşte din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai repede. (…) De aceea, îl aducem în premieră în România pe Jimmy Wales”, declară Bogdan Enoiu, director general McCann WorldGroup România.

Evenimentul, prezentat de Vodafone România, va avea loc la Sala Epika din Grand Cinema Băneasa & More din Băneasa Shopping City. AGERPRES