Jaguar a lansat I-PACE, primul SUV electric, pe piața din România

Cel mai nou autovehicul electric de pe piață, Jaguar I-PACE, a fost lansat și pentru clienții din România și poate fi comandat din acest moment la dealerii mărcii. Prezentat la Geneva, Jaguar I-PACE este primul concurent veritabil pentru Tesla Model X și, în același timp, primul SUV electric al unei mărci europene. Modelul poate fi comandat acum și în România, la un preț de 77.945 euro, din care pot fi deduse bonusurile acordate prin programul Rabla Plus. Potrivit importatorului, modelul va fi disponibil din luna iulie.

„Este o abordare complet diferită a ideii de vehicul electric. Acesta reprezintă generația următoare de vehicule electrice. Un design incitant și progresist – o combinație între calitățile specifice Jaguar, detalii premium, elegante și calitatea fabricației britanice. Oportunitățile oferite de propulsia electrică sunt imense. Vehiculele electrice oferă designerilor o libertate mult mai mare, iar aceasta este o oportunitate de care trebuie să profităm. Acesta este motivul pentru care I-PACE a fost dezvoltat pe o platformă nouă, proiectată pentru optimizarea performanțelor unui vehicul electric, aerodinamicii și spațiului interior”, a descris modelul I-PACE Ian Callum, director de design al Jaguar.

SUV-ul Jaguar I-PACE dispune de tracțiune integrală, asigurată de motoarele electrice, controlate electronic pentru a asigura distribuția perfectă a cuplului pe cele două axe.

Sistemul de propulsie este format dintr-o baterie litiu-ion de ultimă generație de 90 kWh care acționează două motoare electrice, sincron, integrate în punțile față și spate. Puterea cumulată a celor două propulsoare este de 400 CP, iar cuplul acestora urcă până la 696 Nm. Accelerația lui I-PACE este specifică mașinilor sport: 0-100 km/h în 4,8 secunde. Bateria asigură o autonomie de 480km, în ciclu WLTP, și poate fi încărcată până la 80% din capacitate în 40 de minute, la o priză de putere (100kW).

Printre echipamentele standard pe versiunea de bază se regăsesc JaguarDrive Control, Suspensie adaptivă dinamic și mod dinamic configurabil, răspuns adaptiv în funcție de suprafață (AdSR), Suspensie pneumatică activă. La interior, dispozitivele multimedia și de conectare includ display-ul Touch Pro Duo, diplay pentru informațiile de bord, Navigation Pro, Connect Pro, comenzi vocale și altele.

Pentru cei care doresc o versiune de top a lui I-PACE, va fi disponibilă echiparea First Edition, la un preț de 101.745 euro, cu dotări stadard precum culoarea Photon Red, jante de 20″, Technical Grey, faruri Matrix cu LED și lumini de zi Signature.