Ivan Patzaichin a inaugurat singurul restaurant din judeţul Tulcea cu produse doar din peşte

ivan pescarMultiplul campion olimpic și mondial Ivan Patzaichin a participat la inaugurarea oficială a restaurantului “Ivan Pescar”, o investiţie privată realizată în colaborare cu singurul producător de produse tradiţionale din peşte atestate din Dobrogea.

“Sper ca investiţia de aici să devină un exemplu şi pentru alte societăţi şi să dovedim că lucrurile se pot face şi altfel. Ideea noastră comună este ca cei care păşesc pragul acestui loc să vadă lucruri adevărate şi să mănânce ca în Delta Dunării”, a declarat Patzaichin.

Restaurantul le oferă vizitatorilor atât posibilitatea de mânca preparate tradiţionale din Deltă, crap pe varză sau plachie de peşte, cât şi produse tip fast-food, ca de exemplu burgeri din peşte.

Evenimentul desfăşurat marţi seara este un preambul la deschiderea primului traseu de pescaturism din Delta Dunării, acţiune organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23. “Vrem ca acest loc să devină un centru de promovare a pescaturismului, o activitate care poate fi desfăşurată doar de pescari profesionişti. Împreună cu guvernatorul Deltei, lucrăm la un program pilot, iar în următoarele trei luni vrem să definim exact cadrul legal cel mai bun pentru activitate la care să adere tot mai mulţi pescari”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei neguvernamentale Teodor Frolu.

În judeţul Tulcea, în momentul de faţă există 324 de structuri de cazare clasificate, din care doar 130 oferă servicii clasificate de alimentaţie publică, potrivit Autorităţii Naţionale de Turism. Niciunul din ele nu oferă doar preparate din peşte. AGERPRES