Iulius Mall Suceava investeşte 40 de milioane de euro în extindere

Iulius Mall Suceava investeşte 40 de milioane de euro în extindere

Iulius Mall Suceava investeşte 40 de milioane de euro în extindere, astfel investiţia Iulius urmând a ajunge la 110 milioane de euro.

Extinderea va avea o suprafaţă de 14.000 mp închiriabili, sub forma unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat şi cu mall-ul. Alţi 10.000 mp existenţi din Iulius Mall Suceava vor fi reconfiguraţi şi reamenajaţi. În total, Iulius Mall Suceava va avea peste 65.000 mp, consolidându-şi statutul de cea mai mare destinaţie de shopping şi divertisment din nordul ţării. Odată cu extinderea Iulius Mall, Suceava va fi o prezenţă şi mai competitivă în retailul autohton, concurând cu oraşe precum Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca sau Constanţa.

„Sunt 13 ani de când întreaga regiune de nord a ţării găseşte în Iulius Mall Suceava o destinaţie pentru întreaga familie, un loc de întâlnire, socializare, distracţie, dar şi unul unde să îţi faci cumpărăturile şi unde găseşti servicii cotidiene. Iulius Mall este un reper pentru comunitate şi vom continua să îl menţinem în topul preferinţelor, prin amplificarea rolului său în dezvoltarea economică şi socială a oraşului. Continuăm să fim aproape de locuitorii regiunii şi să răspundem cu noi oportunităţi aşteptărilor unui oraş în ascensiune”, a declarat Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius Mall Suceava.

Extinderea va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Suceava cu un nou mix de branduri de modă internaţionale, aduse în premieră în regiune, locaţii de tip drive-thru, magazine şi servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor şi producătorilor locali, dar şi o zonă de relaxare şi promenadă, cu restaurante şi cafenele tematice şi terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde şi servicii medicale, într-un spaţiu individual.

Noua dezvoltare va integra şi o zonă verde şi pietonală de aproximativ 10.000 mp, amprentă a proiectelor realizate de IULIUS, care va aduce o infuzie de natură şi un spaţiu pentru evenimente în aer liber, completând oferta de entertainment deja existentă la Iulius Mall Suceava.

Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale şi conexiunile rutiere. La accesibilitatea proiectului vor contribui aproape 800 de noi locuri de parcare, care vor duce la o capacitate totală de peste 2.150 de spaţii de garare, precum şi noi facilităţi pentru transportul electric, alternativ şi cel public. În prezent, iniţiativa este în stadiu de obţinere a avizelor pentru autorizare. Începerea lucrărilor de construcţie este estimată pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiţiei va fi la sfârşitul anului 2023.