Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: “Vrem ca în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă”

mangalagiu_iulian2016 se anunţă un an foarte important pentru compania BRIKSTON din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive.

“Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi”, afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA.

Mangalagiu aminteşte că, din postura unei companii care se definește ca fiind esențial inovatoare, BRIKSTON a lansat de-a lungul timpului într-o manieră constantă produse noi: “În ultimii ani, am avut în medie 5 produse noi pe an. Ne propunem să ne păstrăm și să atingem acest obiectiv și în 2016 si sa aducem cateva caramizi noi”.

Diversificarea tuturor gamelor de produse rămâne o prioritate și pentru acest an la BRIKSTON, compania propunându-şi să ofere răspunsuri la cât mai multe nevoi ale clienților, inclusiv în ceea ce privește zona de amenajări interioare sau a soluțiilor pentru acoperiș. “Ne face plăcere și avem suficient curaj să ne asumăm acest rol de conturare a unei estetici noi în România, similară cu ce se întâmplă pe piața și în segmentul de construcții și amenajări din Europa”, spune Iulian Mangalagiu.

Acesta susţine că în 2015 pieța vânzărilor de cărămidă a crescut cu peste 10%, nu numai în volume, ci şi în prețurile de vânzare la unii dintre producători. Acest trend de creștere a debutat în 2014 lent, a continuat in 2015 și are toante şansele să continue şi anul acesta, datorită proiectelor începute în anii anteriori și care continuă să se dezvolte. “Dacă în 2014 acestea au fost concentrate în zona București și de Nord-Vest a țării, în 2015 ele s-au extins in intreaga tara și astfel regăsim numeroase proiecte de ansambluri rezidențiale care se dezvolta în partea de Nord-Est, spre exemplu”, menţionează directorul general al BRIKSTON SA.

“Economicul în România este, din păcate, sensibil la schimbările politice interne. Este un an electoral şi putem să avem ceva surprize. Pentru noi 2012 este încă proaspăt în memorie ca anul cu o cădere foarte mare a pieţei în ultimul trimestru, imediat după alegeri. Sper ca anul acesta să nu fie la fel. Un alt element care poate să influenţeze domeniul în care activăm este legea Dării în Plată. Această lege pe termen scurt este benefică pentru consumatori, însă poate avea efecte pe care nu le putem prevedea. Cu toate acestea eu cred că 2016 poate să fie un an bun pentru piaţa costrucţiilor. Poate fi al doilea an de creştere pentru piaţa materialelor de zidărie”, concluzionează Iulian Mangalagiu.