Irlandezii de la Origin Enterprises au achiziționat distribuitorul român de îngrășăminte Redoxim, contra sumei de 35 milioane de euro

origin_enterprisesUnul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte din România, Redoxim, va fi preluat de grupul irlandez Origin Enterprises, în urma unei tranzacții în valoare de 35 de milioane de euro, a anunțat BDO România, compania de audit care a coordonat operațiunea de vânzare.

Potrivit sursei citate, vânzarea companiei către grupul Origin Enterprises a presupus achiziția participației integrale de capital deținută în mod egal de cei șase parteneri Redoxim, în cadrul unui proces elaborat de negociere.

În 2014, veniturile și profitul Redoxim s-au situat la 238,3 milioane de lei (53,6 milioane de euro), respectiv 24,7 milioane de lei (5,6 milioane de euro). Compania are 190 de angajați și aproximativ 2.000 de clienți printr-o rețea de distribuție de 55 de unități de retail.

Origin Enterprises, care are în spate o companie elvețiană din industria alimentară și un fond ce administrează active de 30 miliarde de dolari, deține în prezent operațiuni în Marea Britanie, Polonia și Ucraina. AGERPRES