radu_irinaPlenul comun al Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre prin care directorul de programe al SRTv, Irina Radu, a fost numită în funcția de director interimar al instituției pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Senatorii și deputații au votat prin vot secret cu buletine, în favoarea Irinei Radu exprimându-se 231 parlametari, iar trei au fost împotrivă.

Anterior, comisiile reunite de cultură din Camera Deputaților și Senat au dat un raport favorabil pentru numirea directorului de programe al SRTv, <b>Irina Radu</b>, în funcția de director interimar al instituției. Decizia a fost luată cu 21 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și șase abțineri.

„Ce vreau să vă spun este că am acceptat să vin aici în fața dvs. pentru că mi se pare de datoria mea și mi se pare o obligație morală din partea mea să spun da. Chiar dacă într-o asemenea conjunctură lucrurile au șansa mică să se termine cu bine pentru mine, dar am decis să îmi asum acest lucru. (…) Mi s-a părut interesant să fie propus cineva pentru prima dată din Televiziunea Română și, recunosc, acest lucru m-a mobilizat și m-a făcut să îmi asum acest risc”, a declarat Irina Radu la audierea din Comisiile de cultură.

Ea a spus că trebuie să convingă Guvernul că SRTv are nevoie de ajutor. „Cred că trebuie să aibă încredere colegii că TVR mai poate fi funcțională, cred că trebuie să convingem forurile decizionale, pe dvs. inclusiv că legile trebuie schimbate. Trebuie să convingem Guvernul că avem nevoie de ajutor și vin și cu o rugăminte din prima clipă: consider că trebuie să vă rugăm să ne dați o oră din viețile dvs. pentru a va prezenta niște cifre și niște lucruri, pentru că la teorie și mâini întinse nu mai reacționează nimeni”, a adăugat Irina Radu.

Conducerea TVR a fost demisă după ce raportul de activitate pe anul 2014 și contul de execuție ale SRTV au fost respinse, miercuri, de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului cu 115 voturi „pentru”, 222 voturi „împotrivă”. AGERPRES