Cheia unui viitor mai sustenabil sunt proiectele de regenerare urbană, a declarat Irina Caraene, Director Vânzări, Cordia România, în cadrul evenimentului Real Estate & Construction Forum din luna septembrie.

Credem cu tărie în proiectele de regenerare urbană și că orice clădire pe care o vom vedea de-acum încolo în piață să cuprindă eficiență energetică, pentru a economisi bani pe parcursul celor 20-30 de ani în care vom plăti credite. Apartenența la comunitate este și ea importantă, dar ne dorim să avem foarte mare grijă și la spațiile verzi pe care le construim în preajma acestor proiecte. Ca un alt trend, cred că de la an la an, dezvoltatorii devin tot mai buni în ceea ce privește produsele pe care le oferă. Va fi foarte interesant trendul din piață de la începutul anului viitor și va fi interesant ce se va întâmpla cu oferta. Proiectele care au fost lansate anul acesta vor avea la dispoziție câțiva ani în care se vor construi și probabil că în 2024 vor începe să fie încheiate contracte de vânzare-cumpărare. Cu toate piedicile întâlnite în tot ce înseamnă dezvoltare imobiliară, pot spune că au fost aproape inexistenți clienții care au renunțat la antecontracte din motive ce țin de finanțare – clientul s-a adaptat și băncile au ajutat și ele în mare măsură”, a explicat Irina Caraene.

Pe masa noastră, în ultimii doi ani, au ajuns foarte multe solicitări care sunt sub umbrela regulilor net zero, cu focus pe eficiență energetică. Avem foarte mult de lucru pe crearea de soluții de heating. Solicitările care vin în acest moment sunt pe două direcții. Una este încălzirea centralizată cu module tehnice hidraulice, iar cealaltă se referă la pompele de căldură. Acum sunt dublate solicitările comparativ cu anii trecuți, iar toate trendurile merg spre această direcție. Produsul ELCO ne oferă posibilitatea să le montăm și pe acoperișul clădirilor. Oferim posibilitatea de diagnoză, conectivitate, pe online. Pompele de căldură vin pe o piață premium – investitorii care aleg pompele de căldură sunt premium; piața de construcții din această zonă se duce spre soluția cu pompe de căldură (…) Poate cel mai important focus pentru noi este inovația, această continuă adaptare la nevoile pieței și soluțiilor care devin tot mai smart”, a menționat, la rândul său, Daniel Buhazi, Commercial Director, Ariston România – divizia ELCO Heating Solutions.

Pe 14 și 15 septembrie 2022 a avut loc cea de-a XV-a ediție a Real Estate & Construction Forum, eveniment la care au fost prezenți peste 200 de participanți, atât la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cât și online. Cei care nu au ajuns la eveniment pot solicita înregistrarea conferinței pe site-ul BusinessMark, în secțiunea On Demand.

Real Estate & Construction Forum este un eveniment organizat de BusinessMark. Platformele Oameni și Companii – GlobalManager.ro, Administratie.ro și EventsOnline.ro – sunt parteneri de comunicare ai evenimentelor BusinessMark.