Iridex prezintă comunităților locale soluții smart pentru iluminat și colectare a deșeurilor

Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex – lider în tehnologii de mediu, construcții civile și industriale, a participat la Caravana Smart City de la Iași, eveniment desfășurat pe 15 noiembrie, și Piatra Neamț, eveniment care a avut loc pe 16 noiembrie, fiind organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.

”Caravana Smart City reprezintă pentru noi un prilej de a prezenta în țară tehnologiile și parteneriatele în care este implicată compania Iridex. Aceste parteneriate au drept scop implementarea unor proiecte smart pentru mediu, iar la aceste ediții am prezentat soluții de iluminare inteligentă și soluții de gestionare inteligentă a deșeurilor”, a declarat Alin Murariu, manager în cadrul companiei Iridex Group Plastic.

Soluția de eficiență energetică privind soluții de iluminat inteligent este dezvoltată de Iridex în parteneriat cu General Electric Lighting, fiind construită peste platforma informatică de automatizare Internet of Things (IoT).

”Utilizarea unor soluții de eficiență energetică bazate pe idei inteligente și platforme de IoT în clădiri reprezintă primul pas de avut în vedere în clădirile de tip smart care stau la baza orașelor inteligente”, a declarat Adriana Mircea, Director Dezvoltare Afaceri în cadrul Iridex Group.

Propunerea de gestionare inteligentă a deșeurilor urmărește colectarea separată a deșeurilor organice pentru a permite tratarea acestora în instalații de compostare. Astfel, deșeurile pot fi valorificate sub formă de compost, aducând un aport important de nutrienți și substanțe humice solurilor. Iridex propune o serie de soluții pentru optimizarea activității de colectare a deșeurilor, soluții inteligente pentru colectarea selectivă a acestora, care permit implementarea efectivă a principiului ”plătești cât arunci”, precum și creșterea spectaculoasă a colectării selective la nivelul comunităților.

Iridex Group a fost recunoscut pentru activitatea sa continuă şi efortul depus constant în promovarea soluţiilor inteligente, prin câştigarea Premiului de Excelenţă la categoria Smart Building, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017.