Identificarea celor mai bune soluții, în toate domeniile, care să ducă la dezvoltarea județului Maramureș și să aducă bunăstare pentru maramureșeni este obiectivul general al lui Ionel Bogdan, Președintele Consiliului Județean Maramureș, după cum a arătat acesta, într-un interviu pentru platforma Administratie.ro.

Chestionat în legătură cu provocările din activitatea sa de coordonare a CJ Maramureș, Ionel Bogdan a vorbit despre criza prețurilor din energie, care a generat o creștere a cheltuielilor la nivelul instituției: ”Pentru a diminua costul facturilor la energie, am gândit proiecte pe partea de prosumatori, adică vom fi în același timp și producători și consumatori de energie electrică din surse regenerabile. Prin aceste proiecte, practic, vom dota cu panouri fotovoltaice următoarele clădiri publice din Maramureș: Spitalul Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și clădirile școlilor speciale din județ.

Președintele CJ Maramureș a mai arătat că administrația sa a gândit și proiecte și pentru producția de energie pentru vânzare, care vor genera venituri consistente pentru județul Maramureș: ”Am demarat, la nivelul Consiliului Județean Maramureș, proiectul privind realizarea de parcuri fotovoltaice, în care să producem, în prima fază, aproximativ 20 MWh. Am identificat, până acum, trei terenuri pe care vom construi parcuri fotovoltaice: Târgu Lăpuș – 15 hectare, Baia Sprie – 10 hectare, Recea – 15 hectare. În continuare, vom analiza încă una sau două locații pentru construirea de sisteme fotovoltaice în Maramuresul istoric, astfel încât să avem o distribuție cât mai echilibrată de energie verde în județul nostru.

Citiți materialul integral aici