Ion Țiriac rămâne cel mai bogat român, potrivit topului Forbes 500

tiriac_ionForbes România a lansat cea mai recentă ediție a topului celor mai bogați români Forbes 500, disponibil de pe piață din 20 noiembrie la prețul special de 19,9 lei.

Ion Țiriac este cel mai bogat român, conform Forbes 500, cu o avere de 5,4 miliarde de lei, în creștere față de anul trecut, după finalizarea tranzacției prin care omul de afaceri și-a vândut participația pe care o mai deținea în cadrul Unicreditiriac Bank.

Pe locul doi se află Ioan Niculae, fondatorul grupului InterAgro, care are o avere de 3 miliarde de lei, în scădere față de anul precedent. Pe locul trei se află în premieră, frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii grupului Dedeman, cu o avere de 2,5 miliarde de lei, aceasta reprezentând una dintre cele mai puternice ascensiuni în ediția din acest an a Forbes 500.

Între românii cu averi de peste un miliard de lei se mai află și Zoltan Teszari, fondatorul RCS-RDS, oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, precum și frații Marius și Emil Cristescu și Vasile Didilă și Gruia Stoica.

Din acest an, Forbes România calculează averile oamenilor de afaceri români în monedă națională. În plus, după modelul Forbes SUA, care a stabilit ca limită de intrare în topul lor internațional pragul de un miliard de dolari, s-a decis asupra valorii de 500 de milioane de lei ca un nivel minim pentru a-i include pe oamenii de afaceri români pe lista celor bogați.

Afacerile cumulate ale celor mai valoroase 500 de companii au depășit anul trecut 100 de miliarde de lei, în creștere cu 8% față de anul precedent și aveau un număr total de angajați de aproape 200.000.