Ion Ţiriac a vândut acţiunile pe care le deţinea în Metro Cash&Carry

tiriac_ionOmul de afaceri Ion Ţiriac, cel mai bogat român, aflat pe primul loc în TOP 300 Capital cu o avere estimată la 1,5 miliarde de euro, a vândut, la jumătatea lunii noiembrie, pachetul de acţiuni de 15% pe care îl deţinea în cadrul lanţului de magazine Metro Cash&Carry și a încasat circa 70 de milioane de euro.

Ion Ţiriac deținea acțiunile prin intermediul companiei Zareba Holdings Limited. Astfel, potrivit zf.ro, vânzarea acţiunilor către MCC International, compania mamă a lanţului de magazine, face ca acum grupul german să fie singurul acţionar al Metro Cash&Carry România.

Omul de afaceri a încasat, potrivit estimărilor zf.ro, circa 70 mil. euro din această vânzare. Estimarea a fost făcută pornind de la valoarea Metro Cash&Carry de 454,5 mil. euro în 2015 din anuarul “Cele mai Valoroase companii din economie”.

Potrivit aceleiași surse, lanţul de magazine cash&carry Metro completează podiumul celor mai importante companii din comerţul cu dominantă alimentară, făcând parte alături de Kaufland şi Carrefour din clubul “select” al reţelelor de magazine cu afaceri de peste 1 mld. euro.