Din păcate, veştile economice nu sunt deloc bune pentru români. Multe firme importante au anunţat disponibilizări. De exemplu, Grupul Lactalis închide două fabrici, la Floreni şi la Vatra Dornei, iar această decizie implică un număr mare de disponibilizări. De asemenea, fabrica Ford Craiova a anunţat că va concedia o parte din angajaţi din cauza condiţiilor de pe piaţă.

Rata şomajului a urcat deja la 5,2% în mai 2020, potrivit Institutului National de Statistică. Numărul şomerilor în luna mai a fost de 463.000 persoane, în creştere atât faţă de luna aprilie, cât şi faţă de luna mai a anului anterior.

Vor urma noi valuri de disponibilizări. La nivel global, două grupuri de firme importante care asigură locuri de muncă pentru mulţi români au anunţat recent concedieri masive. Grupul german Continental, cu peste 20.000 de angajaţi în România, anunţă concedieri, iar Renault vrea să dea afară 15.000 de angajaţi la nivel global. Rămâne de văzut câţi români îşi vor pierde locul de muncă lunile următoare. În această situaţie este bine să fim pregătiţi pentru ce este mai rău şi să avem mai multă grijă de finanţele personale în perioada următoare.

Citiți materialul integral pe Adevarul.ro