“Invizibilii – Puterea muncii anonime într-o eră a autopromovării necruţătoare”, de David Zweig

invizibilii-puterea-muncii-anonimeÎntr-o cultură în care atât de mulți aspiră la laude și glorie, ce fel de persoană e cea care își găsește satisfacția în munca neștiută de nimeni? Pornind de la celebrul său articol “Ce au în comun verificatorii de informații și anesteziștii?“, apărut în “The Atlantic”, David Zweig ne arată ce putem învăța cu toți de la “invizibili“. Deși domeniul de activitate al acestora presupune expertiză solidă, competențe profesionale și dedicare, acești oameni sunt recunoscuți în mică măsură sau deloc pentru ceea ce fac. Și asta nu-i deranjează câtuși de puțin. Zweig s-a întâlnit cu diverși invizibili pentru a afla de la sursă ce îi motivează și cum definesc succesul și satisfacția.

Subiecții lui fascinanți sunt, printre alții:

– un virtuoz al imaginii unor filme celebre;

– inginerul-șef al unora dintre cei mai înalți zgârie-nori ai lumii;

– un creator de parfumuri de lux;

– un interpret de elită care lucrează la Națiunile Unite.

În ciuda diversității carierelor lor, Zweig a realizat că toți invizibilii au în comun câteva trăsături fundamentale și ne arată cum noi, ceilalți, am putea fi mai împliniți dacă le-am urma exemplul.

“Invizibilii explică de ce unii dintre cei mai talentați și mai împliniți oameni aleg să nu atragă atenția asupra lor… Este o pledoarie vibrantă pentru meșteșugul muncii, pentru cei care împărtășesc cu generozitate din cunoștințele lor fără să-și aroge merite și care își pun munca deasupra recunoașterii publice. O carte excelentă”. (Adam Grant, profesor la Wharton și autorul cărții “A da și a lua”)

Puteți comanda cartea “Invizibilii” de David Zweig, cu o reducere de 5%, la prețul de 37,05 lei, aici.