Apetitul marilor investitori din sectorul de imobiliare s-a mutat către Vest, regiune despre care analiștii imobiliari spun că a cunoscut o dezvoltare mult mai bună decât restul țării. O dezvoltare pe care o pun pe seama marilor lucrări de infrastructură, ce vizează în principal proiectele de autostrăzi.

„Observăm investiții străine pe zona de imobiliare în Arad și Cluj. Au fost luate terenuri și se dezvoltă proiecte, în special cu investitori din afara țării care au căpătat încredere după ce au fost continuate mari proiecte de infrastructură ”, explică Matei Maloș, managing partner la HomeFinders.

Apetitul pentru construcții este confirmat și de numărul de autorizații de construcții în ușoară creștere în raport cu lunile trecute. Potrivit INS, numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primul semestru cu 3,1% faţă de prima jumătate a anului trecut. Numai în luna iunie au fost emise peste 4.000 de autorizații de construcție, dintre care peste 61% sunt în zona rurală.

Citiți articolul integral pe adevarulfinanciar.ro