Investițiile industriale imobiliare în România au atins un nivel record, de 389 de milioane de dolari, în 2015

Floreasca ParkInvestițiile industriale imobiliare în România au atins un nivel record, de 389 de milioane de dolari, reprezentând 57% din totalul investițiilor din sector înregistrate în 2015, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară CBRE.

La rândul lor, investițiile în spațiile de birouri au crescut spectaculos în ultimul trimestru din 2015, reprezentând jumătate din volumul total înregistrat în această perioadă. Volumul total de investiții în real estate pe piața din România are în continuare o dinamică apreciabilă în perioada post-recesiune, fiind aproape dublu față de anul 2013, dar sub nivelul record din 2014. Investițiile imobiliare străine continuă să fie preponderente pe piață locală, capitalul autohton reprezentând doar 3% din total, precizează CBRE.

Olanda, Statele Unite, Marea Britanie și Germania sunt țările care au investit cel mai mult în România anul trecut.

Cele mai mari cinci tranzacții imobiliare din 2015 au fost, în ordine, achiziția Europolis Logistic Park de către compania P3, urmată de cumpărarea Floreasca Park, de către GLL, achiziția Auchan Titan Shopping Center, de către NEPI, cumpărarea Bucharest West, de către CTP, și achiziția Green Court Bucharest Building B, a celor de la Globalworth.

Valoarea cumulată a celor cinci mari tranzacții reprezintă 60% din totalul investițiilor, toate acestea fiind înregistrate în București. AGERPRES