Investiţie în turism de peste 8 milioane de euro în staţiunea Băile Olăneşti într-un complex spa

Baile-OlanestiUnul din cele mai mari complexe spa din sudul României urmează să fie inaugurat anul viitor în staţiunea Băile Olăneşti, a declarat primarul Sorin Vasilache, o investiţie de aproximativ 8 milioane de euro.

“Va fi ceva cu totul deosebit. Lucrările au depăşit deja 50% în stadiul fizic şi cred că va fi atracţia Olăneştiului şi nu doar pentru vâlceni, ci şi pentru cei din afara judeţului. Este o investiţie privată a unui operator de turism din staţiune, căruia primăria i-a acordat tot sprijinul. Este o investiţie care se întinde pe 4.000 de metri pătraţi, care include mai multe piscine pentru adulţi şi copii, saună, topogane, locuri de joacă pentru cei mici, cafenele, restaurante, tratament. Este un orăşel turistic în miniatură. Şi alţi operatori din Olăneşti se gândesc la proiecte similare, toate vin în beneficiul turistului care alege vacanţele la Vâlcea”, a precizat Vasilache.

Întreaga investiţie se ridică la peste 8 milioane de euro şi este realizată cu fonduri europene.

Staţiunea Băile Olăneşti este renumită pentru cele 28 de izvoare medicale minerale dar operatorii în turism au început să diversifice oferta pentru a atrage în zonă şi clienţi care nu vin prin casele de pensii. Acesta ar fi primul complex spa din staţiunea Băile Olăneşti, după ce în Călimăneşti există două asemenea investiţii, atât complexul realizat de primărie cât şi unul privat. AGERPRES