Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat extinderea investiţiei realizate de compania americană Inteva, din domeniul automotive, într-unul din parcurile industriale din municipiu, o investiţie totală de peste 10 milioane de euro şi care va crea, în următorii 7 ani, 400 de locuri de muncă.

„În urma unor negocieri derulate pe perioada mai multor luni, compania Inteva îşi extinde operaţiunile în Oradea, realizând printr-un dezvoltator o investiţie de aproximativ 7,1 milioane de euro, în urma concesionării unei suprafeţe de teren de 5,8 hectare. La această investiţie în partea de hale, căi de acces şi altele se adaugă o investiţie în utilaje de 3,5 milioane de euro, în primă etapă. Ca urmare a realizării acestei investiţii, până la sfârşitul anului viitor, compania îşi propune să îşi înceapă activitatea în luna decembrie 2018, în noua locaţie, din Parcul industrial II, unde până în anul 2024 vor lucra în jur de 400 de angajaţi”, a declarat primarul Bolojan.

Primarul a precizat că „înţelegerea este deja parafată”, membrii adunării generale a acţionarilor de la Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) primind mandat de la Consiliul Local să aprobe contractul cu firma americană.

Inteva Products, LLC, unul dintre principalii furnizori de componente din domeniul de automotive, a inaugurat oficial, în 4 mai 2016, fabrica din Oradea, având 175 de angajaţi, a doua din România după cea din Salonta. Compania mai are fabrici la Lozorno (Slovacia) şi Rychnov (Republica Cehă). AGERPRES